sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Siivouspäivä

Tähän alkaa tottumaan...siis siihen, että nykyään sunnuntai on siivouspäivä...koska sunnuntai on asuntonäyttöpäivä. Taas tänään aamupalan jälkeen alettiin siivoamaan. Pyykkejä pestiin jo eilen, jotta ei olisi pesukone pyörimässä näytön aikaan eikä pyykkejä kuivamassa. Siivotessa mielessä pyöri taas, että tuleekohan tänäänkään ketään edes paikalle.

Niin, kovin monimutkaista tai voimakastuoksuistakaan ei viitsi enää sunnuntaisin kokata lounaaksi. Jotain helppoa, että pienet tiskit saa jätettyä tiskikoneeseen. 

Koirat onneksi pääsevät naapuriin näyttöjen ajaksi, vaikka naapuri olisi ulkomailla asti.

Puolen päivän jälkeen jätettiin taas asunto tiptop-kunnossa ja lähdettiin pariksi tunniksi evakkoon, tällä kertaan Bauhausiin katselemaan ideoita.

Näytön jälkeen välittäjä soittaa: ei yhtään katsojaa. Mutta eipä ollut välittäjällä muissakaan kohteissa tänään kävijöitä. Ja samaa kuulee tutuilta: ei yhtään katsojaa viikko toisensa jälkeen. Asuntomarkkinat tuntuvat olevan ihan hyydyksissä. Okei, meidän asunto on ollut myynnissä nyt reilun pari viikkoa, tänään oli kolmas näyttö. Keskimääräinen meidän asuntomme kokoisen asunnon myyntiaika on muutama kuukausi, joten sinänsä ei pitäisi olla huolissaan. Viime viikolla oli yksi kiinnostunut: nainen olisi ostanut, mies taas ei, koska nykyinen sohvakalusto ei mahdu. (Jos ostaa asunnon, niin uusi sohvakalusto ei liene siihen rytäkkään iso hankinta?) Mutta ihan oikeasti: kaikki odottavat, että oma asunto menisi ensin kaupaksi...ja eihän silloin mikään mene kaupaksi. No, me "kahjot" ostettiin jo uusi ja näillä näkymin jäämme "kahden asunnon loukkuun" ajaksi,  jota kukaan ei voi etukäteen ennustaa. No, monet sanovat, että ostaisivat uuden ja olisivat valmiita olemaan hetken "kahden asunnon loukussa", mutta pankit eivät suostu. Ihan hyvä, että pankit ovat varuillaan, mutta varmasti on myös muita kaltaisiamme, jotka kyllä selviävät tilapäisesti kahden asunnon kuluista. Vinkki heidän kaltaisilleen: muuttotappiopaikkakuntien pankit! Niiltä saa lainaa. Jotain nimittäin tarttis tehdä, että myyntiä alkaisi taas tapahtumaan...ja ihmiset pääsisivät elämissään eteenpäin.

No, asuntomme on myynnissä, uusi asunto ostettuna ja pankin kanssa asiat sovittuna. Uuteen kotiin muutetaan viimeistään kesäkuun 14.päivä. Näillä mennään. Ja jos joku kaipaa mukavaa, nykyaikaista kerrostaloneliötä loistavilla kulkuyhteyksillä rauhalliselta asuinalueelta, niin sellainen tosiaan olisi kaupan.

Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti