sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Lomalla?

Meillä alkoi kahden viikon kesäloma...joo.

Kahden päivän aikana parin ystävän avustuksella ollaan käyty tulevan tv-huoneen kimppuun...joka alkuunsa näytti tältä:Katto on mäntyisä ja tapettien "karmeus" ei tule kuvassa edes esiin. Kaapistot liukuovien takana ovat alkuperäiset lähes 30 vuotta vanhat. Meillä kaapistoille ei ole mitään käyttöä tv-huoneessa...vaan tarvitaan se lisätila, jonka ne huoneesta vievät.

Eli sorkkarautaa ja lekaa käytellen huoneesta on purettu liukuovet, kaapistot, lattialista, kattolistat sekä verhokotelo...sekä aloitettu tapettienkin repiminen.Kattopaneeli onneksi peittää koko huoneen...parketti taas ei...ollaan tässä mietitty vaihtoehtoja. Parkettia ei haluta purkaa; se on ihan täyttä puuta ja hiontavaraa vielä vaikka kuinka. Joten ainoa järkevä vaihtehto on laittaa laatoitus tuolle noin 60cm x 300cm alueelle. Jotta laatan saa integroitua jotenkin, niin seinä sitten päällystetään verhoilukivellä...mahdollisimman samanlaisella kuin mitä olohuoneessa on takka ja yksi seinä. Joo...

Kattopaneeliakin kerittiin jo valkaisemaan kivasti. Kuvassa vasta ensimmäinen kerros maalattu, mutta tällä hetkellä kerroksia on jo kaksi ja huomenna vedellään kolmas ja viimeinen. Muuttuu huoneen ilme oikein kunnolla.


Kattopaneeli on alkuperäinen, ilmeisimminkin mäntyä, ja 30 vuotta vanha. Pesimme katon maalipesulla (huom! sellaisella, jota ei tarvinnut huuhtoa pois). Testasimme käsittelyn vaikutusta puretulle verhokotelolle ja huokaisimme helpotuksesta: pinta imee maalin pesun jälkeen eikä hiontaa tarvitse tehdä. :) Oksalakkaa oli varattuna, mutta miehet halusivat ohittaa tämän vaiheen...joten pesun jälkeen kattoon siis sudittiin jatkovarsilla Tikkurilan paneelikattomaalia. Kaksi kerrosta on jo melkein täydellinen, joten maalataan vielä kolmaskin kerros.

Näissä kahden päivän tohinoissa meillä mm. unohtui täysin hääpäivä. Eilen illalla lähes puolilta öin kun vihdoin ylipäätänsä ehdin koneelle, Facebook ystävällisesti onnitteli minua vuosipäivästä...joo, ensimmäinen kerta kun minultakin hääpäivä unohtuu. 12 vuotta tuli täyteen. Ja Myllä (7 vuotta) oli ekaa kertaa poikaystävä yökylässä. Okei, ylipäätänsä ekaa kertaa ystävä yökylässä. Hyvin sujui...nukkuivat vierekkäisissä huoneissa ja molemmat nukutettiin erikseen unisadun jälkeen. ;)

Lisäksi ollaan porailtu vähän sitä sun tätä paikoilleen seiniin, käsitelty uusiokäyttöhyllyä Myn vessaan jne...

Niin, ja tietenkin ollaan vielä uitu (uima-altaassa) ja saunottu joka ilta.

Että sellaista lomailua...ei kyllä tule töitä mietittyä.

Woops

1 kommentti: