lauantai 7. kesäkuuta 2014

Muutto lähenee

Uuden kodin avaimet saadaan 5 yön kuluttua, loppukaupat uudesta asunnosta tehdään 6 yön kuluttua ja todellinen muuttotohina on 7 yön kuluttua.

Tänään on pakattu tavaraa laatikoihin oikein urakalla. Vinkkinä muuttaville: Biltemasta saa tukevia ja edullisia pahvisia muuttolaatikoita.

Kun tekemistä on enemmän kuin meinaa ehtiä, niin ruaanlaiton pitää olla yksinkertaista. Syötiinkin tänään Kikherne-keittoa. Resepti on todella yksinkertainen, mutta maku mahtava! Opin reseptin töissä asiakkaaltani ja tätä keittoa syödään ainakin Irakissa lämmikkeeksi sekä vilustumisen yhteydessä...ja ihan muutenkin.Ja näin helppo se on tehdä:

200 g kikherneitä
reilu litra vettä
1,5 tl kurkumaa
1 tl suolaa
1 sitruuna

Huuhdo kikherneet ja liota vähintään 8 tuntia. Huuhtaise vielä liottamisen jälkeen ja laita kattilaan kikherneet, vesi, kurkuma ja suola. Keitä miedolla lämmöllä pari tuntia.

Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Sitruuna on olennainen osa keittoa, mutta se lisätään puristamalla vasta lautaselle keiton joukkoon.

Kannattaa kokeilla, ihan superhyvää! Ja terveellistäkin!

Tuo satsi meni meiltä kolmistaan yhdellä aterialla ja laitoin äsken kikherneitä likoomaan yön yli huomista varten kun oli taas niin hyvää...ja täytyy sitä huomennakin syödä. :)

Yksi pieni varoitus kuitenkin: kurkuma on todella värjäävää eli meillä ainakin yksi valkoinen muovikauha on nykyään melkoisen keltainen...ei siis ainakaan parasta kauhaa kannata käyttää. ;)

Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti