keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Ikinä valmista?

Ollaan rehkitty joka päivä tv-huoneen parissa ja lisäksi aloitin olohuoneen maalailuja...eikä valmista näytä tulevan. No, "sekasortoa" pahentaa varmaan se, että vanhalta asunnolta haettiin viimeisetkin tavarat ja ne odottavat kasoina päätymistä jonnekin...

Mutta tv-huone:


Katto on siis valmis. Seiniltä kaikki tapetit on poistettu, seinät hiottu, paikkailtu tasoitteella kauttaaltaan, hiottu taas ja pohjamaalattu parilla kerroksella pohjamaalia.  Pirun sotkuista hommaa toi hiominen. Täytyy tässä vaiheessa kehua Porttipuiston K-raudan ystävällistä myyjää, joka askarteli ratkaisun tasohiomakoneemme sekä Kärcher-imurimme yhdistämiseksi. Myyjä ystävällisesti tutkaili liikkeessä vastaavaa hiomakonetta sekä imuria, mittaili ja pätkäisi palan kumiletkua (sen sain ilmatteeksi) ja etsi sopivat klemmarit...joten hiontahomman sotkuisuus pysyi edes jotenkin aisoissa.

Seuraava vaihe on väriä pintaan ja maalit siihen on jo hankittuna.


Yhden seinän saimmekin jo tänään valmiiksi. Tuolle ruskealle seinälle tulee tv. Ruskean sävy on otetty Usher-kaiuttimiemme puusävystä astetta vaaleampana, jotta saadaan ne integroitua huoneeseen. Kuvasta ei niin näy, mutta tuo seinä paljastui 30 vuotta vanhojen kaapistojen takaa. Päätimme jättää tasoittamatta sen eli alkuperäiset rappausvedot ovat näkyvissä. Tarkoitus on korostaa niitä valoilla. 

Ja se olohuone...siellä on melko runsaasti lakattua paneelia...kaikkea ei ole tarkoitus maalata piiloon, mutta vähentää pintaa niin, että vanha lakattu pinta korostuu kauniisti.


Olohuoneen päädyn paneeliseinät sekä verhokotelot tilassa maalautuvat pikkuhiljaa vaalean harmaiksi (samaa harmaata tulee tv-huoneeseen). Olen siis pessyt paneelit maalipesulla, paikkaillut pahimmat kolhut ja oksakohdat, maalannut kahteen kertaan Helmi-pohjamaalilla ja kahteen kertaan sävytetyllä puolihimmeälle Helmi-kalustemaalilla. Pinnasta tulee melko helposti tosi siisti. 

Ja minun "Energia-erkkeri"!Tosta tuli mahtava! Se hohtaa pitkin päivää auringonvalosta mitä ihmeellisimmin tavoin. Minulle oli todella tärkeää saada oranssia johonkin kun on ollut jo monta vuotta yksi oranssi seinä kodissa...ja sain "luvan" maalata tuon erkkerin. Ja olen saanut jopa kehuja "luvanantajalta" erkkerin maagisesta hohteesta tässä päivän mittaan. ;)

En tiedä, tuleeko tästä valmista ikinä...mutta kyllä vaan odotetaan, että tv ja sohva siirtyvät tv-huoneeseen ja päästään katsomaan ensimmäinen elokuva siellä...ja että saadaan olohuone sisustettua...

Mutta nyt on tarkoitus levätä jokunen päivä, koska loman loppu lähenee.

Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti